"Докато има бедни и богати, управляващи и управлявани, няма да има мир, нито мирът ще бъде желан, защото такъв мир ще бъде основан на политическо, икономическо и социално неравенство за милиони човешки същества, които страдат от глад, безчинства, затвор и смърт, докато малко малцинство се наслаждава на всякакви видове удоволствия и свободата да не правят нищо"

Рикардо Флорес Магон, 1911

25 май 2010

Прояви на народната "любов" към гръцките политици

Преди известно време, когато е забелязан бившия министър председател Караманлис да се храни в ресторант, една жена се приближила и му се развикала "срамота, знаете само да плюскате".

Преди няколко седмици бившия председател на парламента Апостолос Какламанис е успял да се скрие в тоалетната на едно кафе, след като бил разпознат от тълпата, която решила да изрази "любовта" си към него заради политиката на неговата партия.

Някогашния министър на флота сега е тормозен ежедневно от група хлапета пред неговия дом на остров Кос.

Бившия министър на финансите е получил същото отношение от гръцки граждани при скорошното си посещение в Лондон.

Къщата на Akis Tsohatzopoulos, член на ПАСОК е надраскана цялата с гневни надписи.

Друг политик Giorgos Voulgarakis е бил пресрещнат от група граждани, които му задали въпроса "къде са парите".

При преминаването си край парламента шофьорите често надуват клаксоните си за да изразят своето отношение към депутатите вътре.

Полицията е засилила мерките по охраната на политиците и ги е посъветвала да сменят така обичаните от тях лимузини и джипове с не толкова набиващи се на очи малки коли.

Броя на тези истории е безкраен.

http://www.occupiedlondon.org/blog/2010/05/24/298-this-is-what-popular-rage-tastes-like-politicians-heckled-abused-attacked-at-restaurants-cafes-and-on-the-greek-streets/

КОМЕНТАР: Знам, че и българският народ много "обича" политиците си. Кога и ние ще спрем да се срамуваме и ще започнем да изразяваме "любовта" си по този начин ?

Няма коментари:

Публикуване на коментар