"Докато има бедни и богати, управляващи и управлявани, няма да има мир, нито мирът ще бъде желан, защото такъв мир ще бъде основан на политическо, икономическо и социално неравенство за милиони човешки същества, които страдат от глад, безчинства, затвор и смърт, докато малко малцинство се наслаждава на всякакви видове удоволствия и свободата да не правят нищо"

Рикардо Флорес Магон, 1911

05 декември 2009

Сбълъсъци на срещата на СТО

Хиляди хора се включиха в протестите против срещата на Световната търговска организация в Женева, като част от седмицата за действие и дебат около срещата на СТО, която се проведе между 30-ти ноември и 2-ри декември.

На протестите демонстрантите унищожиха корпоративна собственост (счупиха стъклата на банки и големи вериги магазини). Полицията позлва сълзотворен каз, гранати предизвикващи объкрване и водни оръдия.

В протестите участва вече типичната за глобалистките протести коалиция: синдикати, движения на дребно имотни селяни (via campesina) и радикални активисти, ползващи разнообразие в тактиките - самба бенд, клоунската армия и черния блок.


Няма коментари:

Публикуване на коментар