"Докато има бедни и богати, управляващи и управлявани, няма да има мир, нито мирът ще бъде желан, защото такъв мир ще бъде основан на политическо, икономическо и социално неравенство за милиони човешки същества, които страдат от глад, безчинства, затвор и смърт, докато малко малцинство се наслаждава на всякакви видове удоволствия и свободата да не правят нищо"

Рикардо Флорес Магон, 1911

05 декември 2009

Прерязаха въжетата на лифта за Седемте рилски езера

Осигурителната линия и част от въжето на лифта за Седемте рилски езера са прерязани тази нощ. Това съобщи Славейко Стайков управителят на фирмата, която стопанисва съоръжението пред радио Фокус-Пирин.

Днес сутринта е станало ясно, че има проблем с лифта, когато технически екип е правил пробно пускане на съоръжението. Те установили, че осигурителната линия има проблем.

За уикенда със сигурност лифтът няма да бъде пуснат, обясни Славейко Стайков, но изрази надежда това да стане за 8 декември.

На мястото на инцидента е изпратена и група от дознатели от РУ на МВР в Дупница, които ще извършат оглед на мястото и ще вземат отпечатъци.

Kато поредната провокация срещу развитието на туризма в региона, определи случая кметът на Сапарева баня Сашо Иванов.

Той коментира, че посегателството е извършено преди пускането на лифта, след като съоръжението е преминало техническата профилактика, задължителна преди зимния сезон. Според него хората, извършили това деяние, са имали за цел да спрат пускането на лифта.

Сашо Иванов призова всички екоорганизации и поддръжници да спрат с негативните изказвания по отношение на лифта.

„Крайно време е да се разбере, че лифтът е напълно законен и няма нарушения нито в строителството, нито в изискванията за сигурност. Знаете и предишните провокации, свързани със заплахи за бомба и други, те няма да спрат развитието на курорта и общината”, заяви Сашо Иванов.

http://bulgaria.indymedia.org/article/36254

Няма коментари:

Публикуване на коментар