"Докато има бедни и богати, управляващи и управлявани, няма да има мир, нито мирът ще бъде желан, защото такъв мир ще бъде основан на политическо, икономическо и социално неравенство за милиони човешки същества, които страдат от глад, безчинства, затвор и смърт, докато малко малцинство се наслаждава на всякакви видове удоволствия и свободата да не правят нищо"

Рикардо Флорес Магон, 1911

01 декември 2009

СВЕТОВЕН ДЕН "ОТКРАДНИ НЕЩО ОТ РАБОТНОТО СИ МЯСТО" - 15 Април 2010



Призив към всички гневни роби на заплата и подривни анархисти! Вие сте поканени да участвате в разгласяването на световния ден за действие "ОТКРАДНИ НЕЩО ОТ РАБОТНОТО СИ МЯСТО", който ще бъде отбелязан на 15 април 2010. Следвайки преминалия ден "Открадни нещо", който бе отговор на международния ден "Не купувай нищо" (Buy Nothing Day), денят "ОТКРАДНИ НЕЩО ОТ РАБОТНОТО СИ МЯСТО" фокусира вниманието си върху мотивациите на служебните кражби.

Денят "ОТКРАДНИ НЕЩО ОТ РАБОТНОТО СИ МЯСТО" е ден за действие, но е много повече от това. Смисълът не е толкова да кара хората да крадат от работата си, защото работници с всякакви политически възгледи вече го правят без нужда от подкана, целта е да се насърчи дискусията за средствата и каузите на служебните кражби. Представете си стикери и постери приобщаващи индивидуалните действия към една колективна дискусия. Представете си шегаджийски препратки към сатирични сайтове пораждащи разговори за това как колегите могат да крадат повече и по-добре заедно. Представете си деня "ОТКРАДНИ НЕЩО ОТ РАБОТНОТО СИ МЯСТО".

Това е възможност за анархистите да използват мрежите изградени за масови мобилизации и протести за да запалят класовата война на терена на всекидневния живот, там където тя има най-голяма важност. Чрез хумор и прямота, ние можем да извадим противоречията съществуващи практически в живота на всеки на показ, започвайки теми, които нашите управници и мениджъри биха предпочели да скрият под чергата. Един сайт е вече онлайн, нови се подготвят, с видео, стикери, значки, постери и т.н. За сега проверете следните връзки:

Frequently Asked Questions
Posters and Other Promotional Materials
Press Office

Интервюта и въпроси са добре дошли на stealfromworkday@gmail.com. Ако вие или вашата организация иска да участва в тази кампания, моля пратете ни информация дали искате вашето име и контакти да се показват в листа с участващи. Направете си и сами материали и ги разпространявайте!

http://www.crimethinc.com/blog/2009/11/27/announcing-steal-something-from-work-day/

КОМЕНТАР: Crimethinc has done it again :) Прекрасно написан текст и правокираща (направо скандална) инициатива! Макар, че за да участват в акцията повечето последователи на самите Crimethinc първо трябва да се хванат на работа, знаем за техния фрийгански-дъмпстер дайвинг начин на живот :) Шегата на страна, ако това стане наистина една масова международна акция, макар и да се окаже чисто символична, това може да породи широка дискусия в обществото по принцип и в закостенялото ляво-радикално движение. Предполагам, че ще превеждам още материали по темата и ще следя отблизо какво се случва. И не забравяйте, ако видите вашия колега да си взима нещо полезно за вкъщи...просто се обърнете на другата страна.

Няма коментари:

Публикуване на коментар