"Докато има бедни и богати, управляващи и управлявани, няма да има мир, нито мирът ще бъде желан, защото такъв мир ще бъде основан на политическо, икономическо и социално неравенство за милиони човешки същества, които страдат от глад, безчинства, затвор и смърт, докато малко малцинство се наслаждава на всякакви видове удоволствия и свободата да не правят нищо"

Рикардо Флорес Магон, 1911

13 декември 2009

Мъж разкървави с удар лицето на Берлускони


Италианският премиер Силвио Берлускони бе откаран тази вечер спешно в болница в Милано с кървящо лице, след като млад мъж го удари на площад в града, съобщи Ройтерс.

Премиерът държал реч пред хиляди свои привърженици, но докато е давал автографи, младежът е успял да се доближи достатъчно, за да го удари силно в лицето, твърдеше първоначално полицията. После версията бе сменена с нова - че мъжът е хвърлил нещо по Берлускони.

Очевидци, цитирани от "Асошиейтед прес, разказват, че мъжът е държал нещо метално в ръка, когато е замахнал. Лондонският "Таймс" цитира източник от Милано, според който предметът бил сувенирно копие на миланската готическа катедрала.

Местните агенции съобщават, че мъжът на видима възраст 30-40 години е задържан.

От първите видео кадри се вижда суматоха около премиера и как охраната го напъхва бързо в бронираната кола. За момент той се измъква и се изправя, ограден от щитове срещу куршуми, вероятно за да покаже на събралите се, че е добре. Запис, разпространяван от Си Ен Ен, не улавя момента на удара, но е запечатал как охраната се хвърля върху събралите се, за да залови нападателя.

"Това, което беше сторено на Берлускони тази вечер, е акт на тероризъм", коментира пред агенция АНСА Умберто Боси, лидер на крайно дясната Северна лига и близък съюзник на премиера.

http://www.dnevnik.bg/sviat/2009/12/13/829868_muj_razkurvavi_s_udar_liceto_na_berluskoni/

Няма коментари:

Публикуване на коментар