"Докато има бедни и богати, управляващи и управлявани, няма да има мир, нито мирът ще бъде желан, защото такъв мир ще бъде основан на политическо, икономическо и социално неравенство за милиони човешки същества, които страдат от глад, безчинства, затвор и смърт, докато малко малцинство се наслаждава на всякакви видове удоволствия и свободата да не правят нищо"

Рикардо Флорес Магон, 1911

27 декември 2010

Група поема отговорност за нападението със запалително устройство над ресторант в Солун - 25.12.2010

"Нашият ден ще дойде, нашият ден ще дойде"
Боби Сандс

Или вече е дошъл ?

Отминаха дните в които политиците обикаляха градовете и селата, обещаваха растеж и просперитет за нашата земя и приемаха ръкопляскания и ръкостискания.

Отминаха дните в които полицаите се разхождаха наоколо без грижи и защитни жилетки.

Отминаха дните в които журналистите бяха "хора от съседната врата" и "разбираха" и "споделяха" проблемите на хората.

Отминаха дните в които съдиите раздаваха присъди и години все едно са леблебия.

Отминаха дните в които доносниците бяха горди неформални полицаи на социалния просперитет.

Отминаха дните...
Отминаха дните...

Всичко има начало и край.

Настъпиха дните в които политиците са пребивани където и да са и окървавени бягат за да спасят не политическите си кариери, а собствения си живот.

Настъпиха дните в които полицаите се движат наоколо в групи от десет, в които се крият в полицейските станции зад бронирани прозорци и в които, когато отиват да потърсят свидетел по даден случай, не знаят дали ще се върнат.

Настъпиха дните в които журналистите се замислят много добре преди да поставят писалката върху листа.

Настъпиха дните в които съдиите получават толкова пощенски колети, колкото години са дали.

Настъпиха дните в които доносниците няма да разкриват, а ще бъдат разкрити.

Настъпиха дните...
Настъпиха дните...

Тук сме.
С репресии, тероризъм и повече от 30 затворници и 10 под следствие, битката не е загубена, нито е свършена, всеки от нас събира сили и нанася удар където това е възможно. Навсякъде.

От войнствени протести с камъни и бутилки срещу тези които мразят нашата свобода до бомбените нападения над банки, домове на политици и правителствени сгради. От спонтанни атаки срещу неуниформени ченгета до организирани нападения в центъра на града. От нападения със запалителни устройства срещу търговец на автомобили в Маруси до изпращането на писма-бомби до посолствата на Швейцария и Чили в Рим. Отново и отново оставайки в субстанцията, тази на агресивното настроение, каквото и да значи, количество индивидуално срещу това гнило съществуване, което ни обгражда. До унищожението на всичко.

Отговаряйки на призива на "Войните на революционната съвест" ние поставихме запалително устройство в ресторанта Pyrofania в Солун, познат като място за срещи на полицаи, които дори получават 15% отстъпка.

Последно отправяме поздрав към затворения другар Giannis Skouloudis и двамата от случая в Надир, както и към четиримата преследвани от закона (Sokratis Tsifkas, Babis Tsilianidis, Dimitris Fessas, Dimitris Dimitsiadis).

Ние трябва да поставяме условията.
Направете отказът действие.

ПРОДЪЛЖИ АТАКАТА.

"Възпламенителни кръгове на безредието"


http://actforfreedomnow.blogspot.com/2010/12/responsibility-claim-for-attack-with.html

Няма коментари:

Публикуване на коментар