"Докато има бедни и богати, управляващи и управлявани, няма да има мир, нито мирът ще бъде желан, защото такъв мир ще бъде основан на политическо, икономическо и социално неравенство за милиони човешки същества, които страдат от глад, безчинства, затвор и смърт, докато малко малцинство се наслаждава на всякакви видове удоволствия и свободата да не правят нищо"

Рикардо Флорес Магон, 1911

29 декември 2010

Взрив пред дома на италиански политик

Две самоделни бомби са се взривили тази нощ до дома на италиански политик съюзник на премиера Берлускони, пишат чужди медии.

Бомбите са се взривили пред централата на партията на Умберто Боси „Северна лига" в град Джемонио. Домът на политика е разположен само на 50 метра от партийната централа. Няма пострадали при взрива.

Полицията предполага, че атаката е организирана от италианска анархистка групировка.

Умберто Боси е ключова фигура в правителството на Силвио Берлускони като негов верен съюзник. Той е министър на реформите и федерализма.

Припомняме, че пакети с бомби бяха изпратени през изминалите дни до чужди посолства в Рим.

На 23 декември взривове избухнаха в посолствата на Швейцария и Чили, при което беше тежко ранен един служител.

На 27 декември подобни пакети бяха открити в посолствата на Гърция, Дания, Монако и Мароко. Пакетът до гръцкото посолство наистина е съдържал бомба, която беше обезвредена от специалисти.

http://news.ibox.bg/news/id_450645436

Няма коментари:

Публикуване на коментар