"Докато има бедни и богати, управляващи и управлявани, няма да има мир, нито мирът ще бъде желан, защото такъв мир ще бъде основан на политическо, икономическо и социално неравенство за милиони човешки същества, които страдат от глад, безчинства, затвор и смърт, докато малко малцинство се наслаждава на всякакви видове удоволствия и свободата да не правят нищо"

Рикардо Флорес Магон, 1911

29 декември 2010

Изявление на тримата затворени членове на "Революционна борба" във връзка с атаките на посолства в Рим

Относно писмата-бомби, които бяха пратени до посолствата на Чили и Швейцария в Рим на 23.12.2010, които като резултат раниха двама служители и за които отговорност пое организация "Неформална анархистка федерация - революционна клетка Ламбро Фундас", ние трябва да кажем следното:

Като "Революционна борба" ние винаги сме избирали да проведем нашите действия с политическа цел. Ние винаги сме се целили в статуквото, структурите и тези, които ги представят и защитават. Ние организирахме действията си по такъв начин, че да избегнем жертви сред хора, които не са сред нашите политически цели и никога не сме провеждали акция при която като резултат може да има пострадали примерно случайни служители на посолство, както се е случило при споменатите писма-бомби.

Това винаги е бил принцип при нашите действия за всички нас и разбира се за нашият загинал другар - Лабро Фундас. Поради тази причина ние молим да не се провеждат такива акции от името на нашия другар.

Пола Ропа, Нико Мазиотис, Коста Гурнас

http://actforfreedomnow.blogspot.com/2010/12/announcement-from-3-imprisoned-members.html

Няма коментари:

Публикуване на коментар