"Докато има бедни и богати, управляващи и управлявани, няма да има мир, нито мирът ще бъде желан, защото такъв мир ще бъде основан на политическо, икономическо и социално неравенство за милиони човешки същества, които страдат от глад, безчинства, затвор и смърт, докато малко малцинство се наслаждава на всякакви видове удоволствия и свободата да не правят нищо"

Рикардо Флорес Магон, 1911

02 април 2011

Експлозивна поща…

Италианската въоръжена група „Неформална федерация на анархистите“ пое отговорност за три писма – бомби изпратени съответно до военна база в италианския град Ливорно, до централата на швейцарската компания за ядрени изследвания „Суиснюклиър“ в град Олтен и до затвора Коридалос в Атина.

Бомбата в Атина е обезвредена, тези в Ливорно и Швейцария са избухнали при отварянето. Леко пострадали от слабия по мощност експлозив в писмата са един офицер във военната база и две служителки на швейцарската ядрена компания.

Във всяко от писмата е имало послание от групировката в което се изразява солидарност с радикални анархисти излежаващи присъди в Гърция, Швейцария, Германия и Чили.

Без Лого

Няма коментари:

Публикуване на коментар