"Докато има бедни и богати, управляващи и управлявани, няма да има мир, нито мирът ще бъде желан, защото такъв мир ще бъде основан на политическо, икономическо и социално неравенство за милиони човешки същества, които страдат от глад, безчинства, затвор и смърт, докато малко малцинство се наслаждава на всякакви видове удоволствия и свободата да не правят нищо"

Рикардо Флорес Магон, 1911

16 април 2011

Нападения над банки в Индонезия и САЩ

Група назоваваща себе си "Международна Конспирация за Отмъщение" (International Conspiracy for Revenge) е поела отговорност за подпалването на пореден банкомат на "Бенк Сентрал Ейжа" (Bank Central Asia ) като протест срещу капиталистическата експлоатация на ресурсите на Индонезия и държавните репресии. Наблизо са намерени листовки на групата.




http://waronsociety.noblogs.org/post/2011/04/05/indonesia-international-conspiracy-for-revenge-burns-another-bank-central-asia-atm-in-solidarity-attack/

Клон на "Бенк ъф Америка" (Bank of America) в Портланд, САЩ е бил атакуван с червена боя, а един банкомат разбит. Наблизо е изписан следния надпис: "Спрете нефтените пясъци" (бел. прев. става въпрос за прословутите нефтени пясъци (tar sands) на Канада, преработката на които води до значително екологично замърсяване).



http://waronsociety.noblogs.org/post/2011/04/11/portland-bank-of-america-attacked/

Няма коментари:

Публикуване на коментар