"Докато има бедни и богати, управляващи и управлявани, няма да има мир, нито мирът ще бъде желан, защото такъв мир ще бъде основан на политическо, икономическо и социално неравенство за милиони човешки същества, които страдат от глад, безчинства, затвор и смърт, докато малко малцинство се наслаждава на всякакви видове удоволствия и свободата да не правят нищо"

Рикардо Флорес Магон, 1911

09 април 2011

Два протеста - в Либия и в Египет

Нищо не е свършило. Колкото и да ни убеждават западните медии, революцията в Египет не е победила (за жалост), но пък революцията в Либия не е победена!

Първи клип. Ранна утрин (9 април ?), Либия, насред Триполи - крепостта на звяра, малка група младежи - противници на Кадафи успяват да организират бърз протест. Те чакат удобен момент. Кадафи рано или късно ще разбере, че "народната любов" не е това, което винаги си е мислил.



Втори клип. Късна нощ (8 срещу 9 април ?), Площад Тахир, уж вече "демократичен" Египет, армията напада протестиращите. Размирици, ранени. Има лъч надежда - по-рано през деня няколко военни са отказали да изпълнят заповедите и са се присъединили към протестиращите на площада.


Няма коментари:

Публикуване на коментар