"Докато има бедни и богати, управляващи и управлявани, няма да има мир, нито мирът ще бъде желан, защото такъв мир ще бъде основан на политическо, икономическо и социално неравенство за милиони човешки същества, които страдат от глад, безчинства, затвор и смърт, докато малко малцинство се наслаждава на всякакви видове удоволствия и свободата да не правят нищо"

Рикардо Флорес Магон, 1911

03 април 2011

Малка експлозия в Чили преди посещението на Обама

Малка бомба е избухнала пред културния институт на САЩ в град Вина Дел Мар часове преди посещението на Обама в страната. Никой не е пострадал, има счупени прозорци. Никой не е поел отговорност поне засега. Този град е далеч от местата, които са били планирани за посещение от американския президент. Атакувания център е използван за четене на книги на английски и езикови курсове.

http://socialrupture.tumblr.com/post/4131949057/small-bomb-set-off-outside-us-cultural-institute

КОМЕНТАР: Лично аз считам нападения над културни центрове (макар и американски) за идиотщина. Но все пак трябва да се отчете факта, че заради посещението на "височайшата особа" в Сантиаго са били разположени снайперисти и над 2000 полицаи - трудно е там да изразиш протеста си, може би затова извършителите на бомбеното нападение са избрали тази цел.

Няма коментари:

Публикуване на коментар