"Докато има бедни и богати, управляващи и управлявани, няма да има мир, нито мирът ще бъде желан, защото такъв мир ще бъде основан на политическо, икономическо и социално неравенство за милиони човешки същества, които страдат от глад, безчинства, затвор и смърт, докато малко малцинство се наслаждава на всякакви видове удоволствия и свободата да не правят нищо"

Рикардо Флорес Магон, 1911

17 април 2011

Антифа акция в Бордънтаун, Ню Джърси

Около 30 антифашисти са влезли в сблъсък с двойно повече фашисти на конференция организирана от Национал-социалистическото Движение (американска фашистка организация) в град Бордънтаун (Bordentown). Много от фашистите са пострадали като се е наложило 6 от тях да бъдат дори настанени в болница (с други думи смазани са от бой). Съобщава се за двама арестувани антифашисти.

http://socialrupture.tumblr.com/post/4666642297/six-neo-nazis-hospitalized-two-antifa-arrested-at

Ето и комюникето на антифашистите:

Много от нас взели участие в боя са цветнокожи, работници, емигранти, жени, травестити и т.н. Логиката на жертвата постоянно ни се налага. Казват, ни че сме "рискова група" и трябва да бъдем защитавани. Но със сцепването на нацистките тикви ние отхвърляме тази логика на виктимизация. Ние ще продължим и няма да бъдем повече жертви. Нямаме нужда някой да ни защитава, ние се имаме един-друг. Когато сме нападнати, ние ще се намерим и ще контраатакуваме, толкова силно, че дори самите ние ще бъдем изненадани.

Ако нацистите ни наричат чернилки и педали, те може би не са далече от истината. Но ако в тези псувни влагат идеята, че сме слаби, шестимата болнични пациенти са доказателство, че грешат.


http://waronsociety.noblogs.org/post/2011/04/16/new-jersey-the-rejection-of-the-identity-of-victimization-through-cracking-a-nazis-skull/

Няма коментари:

Публикуване на коментар