"Докато има бедни и богати, управляващи и управлявани, няма да има мир, нито мирът ще бъде желан, защото такъв мир ще бъде основан на политическо, икономическо и социално неравенство за милиони човешки същества, които страдат от глад, безчинства, затвор и смърт, докато малко малцинство се наслаждава на всякакви видове удоволствия и свободата да не правят нищо"

Рикардо Флорес Магон, 1911

13 октомври 2009

Дания: Две ферми за кожи нападнати; 10 000 норки освободени

Медиите в Дания съобщиха, че повече от 10000 норки са освободени от клетките си във ферма за кожи само за изминалата седмица.

на 6-и октомври активисти за правата на животните са освободили 6600 норки. Оградите, заграждащи фермата за кожи са разрушени, а норките пуснати на свобода.

Три дни по-късно, на 9 октомври още 5000 норки са спасени от друга ферма за кожи в Дания.

На 5-и октомври активисти за правата на животните върнаха свободата на 1000 норки, обречени да се превърнат в кожени палта във ферма в Швеция. Водопроводните тръби и оборудването са били разрушени.

Това е четвъртия път, в които активистите успяват да влязат във фермата. Последния път, на 10-и април активистите освободиха 400 норки и изпочупиха колите превозващи животните.

Заради нанесените тежки икономически щети, собственикът обявил публично, че ще затвори фермата. 13 000 невинни животи са спасени, една ферма за кожи се закрива.

http://bulgaria.indymedia.org/article/35879

КОМЕНТАР: Искам да благодаря на човека, който е превел този текст за Индимедия. Тези новини също са важни, не само новините за класовата борба.

1 коментар:

  1. И аз искам да ти благодаря. Вярвам, че трябва да се борим срещу всички форми на потисничество и дискриминация включително и видовизма. От човекът превел текста :)

    ОтговорИзтриване