"Докато има бедни и богати, управляващи и управлявани, няма да има мир, нито мирът ще бъде желан, защото такъв мир ще бъде основан на политическо, икономическо и социално неравенство за милиони човешки същества, които страдат от глад, безчинства, затвор и смърт, докато малко малцинство се наслаждава на всякакви видове удоволствия и свободата да не правят нищо"

Рикардо Флорес Магон, 1911

03 октомври 2009

Понякога животните си го връщат тъпкано.

КОМЕНТАР: Съжалявам, не се въздържах да не публикувам тези две новини. Просто си умирам от кеф всеки път, когато изведнъж ловеца стане плячка. Каквото повикало такова се обадило. Don't hurt innocent, because innocent will hurt you.

Мечка нападна ловец край севлиевското село Валевци

Мечка нападна ловец в местност край севлиевското село Валевци. 48-годишен мъж е с наранявания по главата, пукнат череп и счупена челюст.

Транспортиран е в клиниката по лицевочелюстна хирургия в София, съобщи БНР.

На първи лов за едър дивеч за този сезон излезли сутринта двадесетина авджии от дружинка Валевци. Лаят на кучетата им вероятно е уплашил дивите зверове и по думите на ловджиите излезли 4 мечки.

Към двама мъже се насочила едната и повалила на земята севлиевеца Драгомир Балджиев. Той стрелял от упор в животното, а колегата му произвел изстрел във въздуха и звярът избягал.

Според авджии мечките слизат от Балкана, привлечени от изобилието от плодове.

http://news.ibox.bg/news/id_1288389438


Неизвестно животно напада минувач. Котките хапят като кучета

Неизвестно животно ухапало перничанин на улицата в сумрака преди ден и той потърсил помощ в спешния център, съобщиха лекари. Човекът бил много уплашен, но не бил сигурен, че го е нападнало скитащо куче, за каквито многобройни случаи се говори през последните дни.

Хапят и котките. През последните дни три служителки в голямо предприятие са били в отпуск, защото пострадали от домашните котки. Когато една от тях отишла за медикаменти в аптеката й казали, че четири дами преди нея също се оплакали от подобна беда. Наскоро зверски беше надрана и изпоядена от домашния си котарак и известна пернишка журналиска. Животното я беше нападнало внезапно, докато разговаряла по телефона.

Според статистиката, съобщена от епидемолога на многопрофилната болница в Перник д-р Василка Василева от началото на годината има регистрирани 18 ухапани от котки. Всеки от тях подлежи на същата процедура по ваксиниране против бяс, както и при пострадалите от кучета. Рискът е идентичен, защото котките също са източник на бяс, обясни д-р Василева и допълни, че не са много стопаните, които имунизират и обезпаразитяват домашните котки.

В регистрите е записан и случай на ухапан от прилеп - какво да се прави - градът е голям и рисковете дебнат отвсякъде.
Както са агресивни хората, така все-по-агресивни стават и животните, коментират пострадали и медици.

http://ipernik.com/novini/5323.html

Няма коментари:

Публикуване на коментар