"Докато има бедни и богати, управляващи и управлявани, няма да има мир, нито мирът ще бъде желан, защото такъв мир ще бъде основан на политическо, икономическо и социално неравенство за милиони човешки същества, които страдат от глад, безчинства, затвор и смърт, докато малко малцинство се наслаждава на всякакви видове удоволствия и свободата да не правят нищо"

Рикардо Флорес Магон, 1911

03 октомври 2009

Алфредо Бонано на 72 години продължава да обира банки!

По не потвърдена информация в Гърция е задържан Алфредо Бонано докато се опитвал да обере банка.

http://www.anarchistnews.org/?q=node/9797

КОМЕНТАР: Ако следите редовно блога ми, вече ще сте попадали на това име. На практика идеите на този човек ме направиха такава каквато съм. В момента превеждам неговата книга Armed Joy за написването на която той е лежал 18 месеца в затвора. Освен това през 1997 е арестуван заедно с много други анархисти след бомбен атентат в Милано. През 2003 година пък е осъден на 6 години за въоръжен грабеж (не знам точно, колко прекарва в затвора). Освен това е посочван като идеолога на италианските въоръжени анархистки групи. В последно време той беше редактор на множество анархистки печатни издания, малко от които на английски.

Когато разбрах, че са го арестували изпаднах в депресия, но после осъзнах каква е "добрата новина" в това съобщение. Бонано за пореден път доказва, че за него възрастта не е пречка. А също, че не е един от хилядите "теоретици", които си седят на топло в кабинетите и пишат безкрайни наставления за това как да стане революцията. Той застава зад думите си - дали и до колко е правилно е съвсем отделен въпрос. Важното е, че човека не се поколебава да дава личен пример. На английски има един израз - "practice what you preach" - "практикувай това което проповядваш".

Няма коментари:

Публикуване на коментар