"Докато има бедни и богати, управляващи и управлявани, няма да има мир, нито мирът ще бъде желан, защото такъв мир ще бъде основан на политическо, икономическо и социално неравенство за милиони човешки същества, които страдат от глад, безчинства, затвор и смърт, докато малко малцинство се наслаждава на всякакви видове удоволствия и свободата да не правят нищо"

Рикардо Флорес Магон, 1911

13 октомври 2009

Българин получи две доживотни присъди в САЩ

Български имигрант получи две доживотни присъди за въоръжен грабеж и опит за убийство на детектив от полицията в Сейнт Питърсбърг, Флорида, съобщи в. "Маями хералд", позовавайки се на Асошиейтед прес.

Двадесетгодишният Велислав Мацов бе признат за виновен през август, а вчера бе произнесена присъдата му. Според властите той е един от тримата заподозрени, обрали магазин за дивиди и видео игри от веригата "Блокбастър" пред април 2008 г. На излизане от магазина заподозрените се натъкнали на цивилни полицейски служители, Мацов стрелял няколко пъти и улучил един от тях, пише БТА.

Самоличността на пострадалия детектив, който продължава да работи под прикритие, не се разкрива. Двамата съучастници на Мацов са се признали за виновни и очакват присъдите си, допълва АП.

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=415034

КОМЕНТАР: Винаги съм се очудвала на тази идиотщина на щатското "законодателство" - две доживотни присъди !? Как ще ги излежи и двете ?

Няма коментари:

Публикуване на коментар