"Докато има бедни и богати, управляващи и управлявани, няма да има мир, нито мирът ще бъде желан, защото такъв мир ще бъде основан на политическо, икономическо и социално неравенство за милиони човешки същества, които страдат от глад, безчинства, затвор и смърт, докато малко малцинство се наслаждава на всякакви видове удоволствия и свободата да не правят нищо"

Рикардо Флорес Магон, 1911

30 октомври 2009

Оценка на ситуацията - Октомври 2009

Оценката ми не е положителна за този месец, честно казано. В България нямаше особена активистка дейност (с едно изключение). Може би твърде много очаквах след предишния месец, когато имаше анархистки протест и Free Fest. Но реалностите са други. Все пак, както казах имаше едно изключение и то доста приятно. В Пловдив група младежи създадоха "Обединен фронт" за да се противопоставят на фашизираната измет. Иначе хората си действат както си знаят и без помощта на родните активисти. Борят се с кризата с "нетрадиционни средства" - печатат си сами пари, изнасят техника от офиса...

На "световната сцена" също имаше основно едно важно събитие - протестите в Истанбул срещу МВФ и Световната банка. Всъщност имаше и друго запомнящо се, но то е с отрицателен знак - репресиите наложени от новото "социалистическо" гръцко правителство.

На края няма как да не припомня за Алфредо Бонано. Няма да му "дойде акъла", но именно заради това го обичаме!

Няма коментари:

Публикуване на коментар