"Докато има бедни и богати, управляващи и управлявани, няма да има мир, нито мирът ще бъде желан, защото такъв мир ще бъде основан на политическо, икономическо и социално неравенство за милиони човешки същества, които страдат от глад, безчинства, затвор и смърт, докато малко малцинство се наслаждава на всякакви видове удоволствия и свободата да не правят нищо"

Рикардо Флорес Магон, 1911

10 октомври 2009

Разни новини от Америка

Първо искам да разкажа за поредния случай на полицейска простотия. Така наречените "пазители на реда", които уж трябва да са с "висок морал" са много зле не само в България, но и в САЩ, а и на всякъде по света.

В тази новина става въпрос за едно пенсионирано ченге, което ограбва друго ченге болно от рак. Болният полицай дал кредитната си карта на другия за да му купи храна. "Услужливият колега" му купил храната, но също така си прибрал и 800 долара в джоба. :) Явно кризата е доста сериозна след като кучетата на властта взеха да се ядат едно друго.

http://socialwarchicago.blogspot.com/2009/10/veteran-cop-steals-from-sick-cop.html

В един западен анархо-портал се пусна анкета кое действие най-добре описва съвременния "илегализъм". Под този термин се разбира една доктрина популярна в края на XIX и началото на XX век. Счита се за течение на анархизма, макар да е отречено от много анархисти принадлежащи към други течения, особено към анархо-комунизма и анархо-синдикализма. Илегализмът приема криминалните действия за начин на живот и борба със системата. Според някои това течение е предшественик на инсърекшънъри анархизма. Повече информация тук. Та, за анкетата - съвременния илегализъм според гласувалите се характеризирал със обирите на банки. По скоро им се иска да се характеризира с това :) . Примерите са твърде малко. По-скоро се характеризира с чупенето на прозорци, колкото и да е незначително това действие.

http://www.anarchistnews.org/?q=node/9800

И накрая, в интернет има много снимки от протестите срещу G-20 в Питсбърг, но тази ми е любимата. Значи, има надежда за бъдещето!

Няма коментари:

Публикуване на коментар