"Докато има бедни и богати, управляващи и управлявани, няма да има мир, нито мирът ще бъде желан, защото такъв мир ще бъде основан на политическо, икономическо и социално неравенство за милиони човешки същества, които страдат от глад, безчинства, затвор и смърт, докато малко малцинство се наслаждава на всякакви видове удоволствия и свободата да не правят нищо"

Рикардо Флорес Магон, 1911

24 октомври 2009

Пловдивски младежи създадоха обединен антифашистки фронт

United front /Обединен фронт/ създават пловдивски младежи на възраст между 16 и 18 години, за да се противопоставят на тормоза на фашистките организации "Комбат 18" и "Кръв и чест".

Това обявиха самите те на нарочна пресконференция в четвъртък, на която се появиха с качулки на главите и забулени лица. Дегизирани сме по този начин, защото се страхуваме от линч на членове на нацистките групи, обясниха от новосъздадения фронт. Антифашистите заявиха, че ако си покажат лицата хората от "Кръв и чест" и "Комбат 18" щели да ги пребият, както това се е случвало с много техни приятели. До момента в обединения антифашистки фронт са се записали 30 души.

Павел Иванов от пловдивския комунистически клуб "Че Гевара" пък призова пловдивчани да бойкотират изборите за районен кмет на "Източен" в събота. По думите на Иванов, който е пи-ар на община "Марица", в надпреварата на вота не се бил включил нито един достоен кандидат, а само лобисти. От ултралявата организация разпространяват листовки, на които е отпечатан лика на техния патрон - кубинския революционер Че Гевара. "Избирателю, не гласувай! Отново те лъжат! Докога ще те употребяват, за да забогатяват на твой гръб? С теб се подиграва самодоволна сбирщина от политически хищници и грабители, за тях ти си стока! Избирателю, бори се за безплатно здравеопазване, безплатно образование и достойна заплата, гласи надписа на листовките.

http://bulgaria.indymedia.org/article/36015

КОМЕНТАР: Винаги имам едно наум, когато зад нещо стоят комунисти, но иначе е крайно време да се даде отпор на фашистката измет. Дали от тази инициатива ще произлезе нещо или наистина е просто рекламна акция пред медиите ? Кой знае. Но дали ще е сега или друг път, това няма значение. Защото всяко действие поражда противодействие. Националистическите отрепки дълго време тормозят хората и правят каквото си пожелаят без реален отпор. Но колкото повече време минава, толкова по-силна ще е реакцията срещу тях. Те самите нещо са нервни, макар да твърдят, че "пет маскирани наркомани" нищо не могат да им направят, а стават само за смях. Нервни са бръснатите изроди и още как - какви неистови писъци нададоха по интернет.

Няма коментари:

Публикуване на коментар