"Докато има бедни и богати, управляващи и управлявани, няма да има мир, нито мирът ще бъде желан, защото такъв мир ще бъде основан на политическо, икономическо и социално неравенство за милиони човешки същества, които страдат от глад, безчинства, затвор и смърт, докато малко малцинство се наслаждава на всякакви видове удоволствия и свободата да не правят нищо"

Рикардо Флорес Магон, 1911

01 ноември 2009

Безредици в Алжир

Жителите на El Madania/Diar Echams, работническо гето в столицата на Алжир се бунтуват. Причината е полицейската заповед да бъдат съборени техните домове, защото са били построени "незаконно" (това е често срещан довод в третия свят). Хората "живеели" незаконно там, но може ли да се нарече "живот" това - семейство от 14 човека наблъскани в две стаи ?

Съобщава се за най-малко 9 ранени полицаи.

http://maketotaldestroy.blogspot.com/2009/10/2nd-day-of-riots-in-algiers-slums.html

КОМЕНТАР: Тази новина е малко стара - от 25 октомври 2009, но едва сега открих този нов инсърекшънъри блог - Make Total Destroy. Както самите те с голяма доза хумор се определят - a shameless riot porn blog.

А сега за самата новина - тази заповед за бутането на "незаконните постройки" не ви ли прилича много на това, което става в България и полицейските атаки срещу циганските гета ? В текста добре е казано - това е нещо често срещано в третия свят. Макар България да е член на "цивилизования" Европейски съюз, нашата полиция и нашите политици са си в третия свят по манталитет.

Няма коментари:

Публикуване на коментар