"Докато има бедни и богати, управляващи и управлявани, няма да има мир, нито мирът ще бъде желан, защото такъв мир ще бъде основан на политическо, икономическо и социално неравенство за милиони човешки същества, които страдат от глад, безчинства, затвор и смърт, докато малко малцинство се наслаждава на всякакви видове удоволствия и свободата да не правят нищо"

Рикардо Флорес Магон, 1911

21 ноември 2009

Kitty Styles препоръчва...№ 010..."Без границ" #1

Досега съм представяла само англоезични зинове и публикации в моя блог. Наскоро попаднах и на един написан на руски. Представям го, не защото съм "пан-славистка" патриотка :), а просто защото си струва. Не е инсърекшънистко, но е приятно за четене. Едно време знам, че е са учили задължително руски в училище. Е, аз без да съм учила този език се справих добре с разбирането на материалите. Повече такива зинове трябват в бившите страни от разпадналия се СССР.

Мы, анархисты и либертарные активисты из Питера и Риги, решили начать издание газеты — это первый номер. Сейчас в нашем регионе нет ни одного регулярного издания, ориентированного на широкий круг людей и представляющего анархический взгляд на мир и общество. Мы будем сообщать о том, что на самом деле происходит в нашем регионе, писать об акциях протеста, победах и репрессиях, о том, о чем не пишут ни правительственные, ни оппозиционные СМИ, вспоминать историю борьбы народов за свободу против царизма, буржуазных режимов, фашизма и советского тоталитаризма, рассказывать о событиях «неофициальной» культуры, обсуждать то, как можно организовать жизнь без принуждения и эксплуатации. Мы надеемся, что наше издание поможет самоорганизации и взаимопомощи в обществе, что в условиях кризиса и усиливающихся репрессий, на наш взгляд, особенно актуально.


http://bakunista.nadir.org/downloads/zines/bg1.pdf

Няма коментари:

Публикуване на коментар