"Докато има бедни и богати, управляващи и управлявани, няма да има мир, нито мирът ще бъде желан, защото такъв мир ще бъде основан на политическо, икономическо и социално неравенство за милиони човешки същества, които страдат от глад, безчинства, затвор и смърт, докато малко малцинство се наслаждава на всякакви видове удоволствия и свободата да не правят нищо"

Рикардо Флорес Магон, 1911

23 ноември 2009

Новинки от България

КОМЕНТАР: Ще си позволя да не коментирам долните новини, ако редовно четете блога ми, ще сте наясно какво ми е отношението и към двете случки.


Гръмнаха ловец по време на лов

49-годишен ловец е починал на път за болницата, след като е бил прострелян по време на лов. Инцидентът е станал край с. Пещерско в местността „Мандра баир". Това съобщиха от областната полиция, цитирани от burgasinfo.com. Мъжът е прострелян по време на законно организиран лов от 28-годишен ловец от дружината. Изстрелът е произведен от законно притежавана от младежа ловна пушка "ИЖ-27". Стрелецът е задържан за 24 часа в Районно управление на МВР-Айтос. Предстои провеждането на разпити и на други свидетели и назначаването на експертизи.

Междувременно стана ясно, че друг ловец е прострелял 71-годишен жител на видинското село Слана бара при стрелба по бездомно куче. Възрастният мъж е бил ловец от същата ловна дружинка. Пострадалият е транспортиран в спешния център във Видин, където са открити ловни сачми в лявото бедро, тялото и дясната ръка. След оказана медицинска помощ, той е освободен.

http://news.ibox.bg/news/id_240399506

Младеж с противогрипна маска и пистолет-играчка обра аптека

Млад мъж със зелена противогрипна маска на лицето и качулка от анорак на главата обра аптека в Бургас. Сигналът за инцидента, станал късно снощи, е подаден в Районно управление на МВР Бургас. Младежът заплашил 50 годишната аптекарка с пистолет и взел от касата сумата от 200 лв. На излизане от аптеката той произвел изстрел с пистолета, като по звука аптекарката преценила, че се касае за пистолет-играчка. Работата по случая продължава от служители на Четвърто Районно управление на МВР Бургас.

http://news.ibox.bg/news/id_276420089

Няма коментари:

Публикуване на коментар