"Докато има бедни и богати, управляващи и управлявани, няма да има мир, нито мирът ще бъде желан, защото такъв мир ще бъде основан на политическо, икономическо и социално неравенство за милиони човешки същества, които страдат от глад, безчинства, затвор и смърт, докато малко малцинство се наслаждава на всякакви видове удоволствия и свободата да не правят нищо"

Рикардо Флорес Магон, 1911

14 ноември 2009

Бомби нанасят щети на банки в Чили

САНТИАГО - Бомба е избухнала в ранното утро на 5.11 пред клона на Banco del Estado. Бил е предизвикан малък пожар, който бързо е бил потушен.

Тази атака е подобна на друга извършена два дни преди това срещу клон на Banco de Credito e Inversiones намиращ се в хотел Мариот. Изпочупени са прозорци, а един охранител е ранен.

Неизвестна досега анархо група Efrain Plaza Olmedo Explosives Band е поела отговорността за първата бомба в обаждане до едно радио. Те са казали също, че 15 минути преди взрива са се обадили в хотел Мариот за да предупредят, но ръководството не е извело намиращите се хора навън.

От 2004 досега са извършени 102 такива бомбени атаки, предимно с ръчно направени експлозиви. Досега няма загинали.

Отговорността обикновенно се поема от анархистки или анти-глобалистки групи, често пъти свързани с местните индианци Mapuche.

http://www.anarchistnews.org/?q=node/10046

Няма коментари:

Публикуване на коментар