"Докато има бедни и богати, управляващи и управлявани, няма да има мир, нито мирът ще бъде желан, защото такъв мир ще бъде основан на политическо, икономическо и социално неравенство за милиони човешки същества, които страдат от глад, безчинства, затвор и смърт, докато малко малцинство се наслаждава на всякакви видове удоволствия и свободата да не правят нищо"

Рикардо Флорес Магон, 1911

07 ноември 2009

Kitty Styles препоръчва...№ 009...гласувай :)

Да, и аз като вас не съм очаквала в инсърекшънъри блог да се появи призив за гласуване, но явно няма невъзможни неща :) Активистите от Анархо Съпротива са номинирани за "човек на годината" (как можеш да номинираш група хора за "човек" !?) за наградата на Българския Хелзински Комитет. След това журито решиха, че тази номинация е неудобна за тях и публикуваха следното пояснение:

Български хелзинкски комитет и журито на „Човек на годината“ принципно отхвърлят всяко отрицание на представителната демокрация. Тази номинация е допусната въпреки това поради специфичните правозащитни прояви на номинираните активисти.


И точно в този момент започна да ми пука - какво ще стане, ако от АС вземат, че спечелят :) Ще им дадат ли наградата все пак ? Ще ми се да видя ще има ли кисели физиономии на "защитници на правата на човека" при връчването.

http://humanoftheyear.org/?p=781

Няма коментари:

Публикуване на коментар