"Докато има бедни и богати, управляващи и управлявани, няма да има мир, нито мирът ще бъде желан, защото такъв мир ще бъде основан на политическо, икономическо и социално неравенство за милиони човешки същества, които страдат от глад, безчинства, затвор и смърт, докато малко малцинство се наслаждава на всякакви видове удоволствия и свободата да не правят нищо"

Рикардо Флорес Магон, 1911

08 септември 2009

Жива верига брани незаконни постройки в Бургас

Жива верига от жители в кв. "Горно езерово" в Бургас брани незаконни постройки, които трябва да бъдат премахнати, съобщи "Фокус".

Около 200-300 са местните жители, които са се събрали. Те твърдят, че ако бъдат съборени къщите, няма да има къде да живеят, защото населяват мястото от 20-30 години. Недоволните спряха автомобила на кмета на града Димитър Николов, който заедно с представители на Дирекция "Национален строителен контрол" (ДНСК) и полицията пристигна в квартала за премахването на 27 незаконни постройки, които са собственост на роми от квартала. С викове "Защо гласувахме за вас" и "Господ да ви убие" местните жители се опитаха да спрат кортежа от автомобили. Едва след намесата на полицията колите бяха пуснати.

По-късно обаче някои от ромите започнаха да хвърлят камъни по полицаите. Това стана в момента, в който униформени отцепиха района около една от къщите. Някои от жените заплашваха, че ще извадят децата си и ще ги запалят. По информация на "Фокус" служителите на реда са успели да овладеят положението.

Фирмата, която трябва да събори незаконните постройки, е "Благоустройствени строежи". На акцията освен кмета на Бургас присъства и началникът на РДНСК - Бургас, инж. Милен Ненчев, и журналисти.

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2009/09/08/780804_jiva_veriga_brani_nezakonni_postroiki_v_burgas/

Няма коментари:

Публикуване на коментар