"Докато има бедни и богати, управляващи и управлявани, няма да има мир, нито мирът ще бъде желан, защото такъв мир ще бъде основан на политическо, икономическо и социално неравенство за милиони човешки същества, които страдат от глад, безчинства, затвор и смърт, докато малко малцинство се наслаждава на всякакви видове удоволствия и свободата да не правят нищо"

Рикардо Флорес Магон, 1911

12 септември 2009

Чилийски анархисти нападат полицейска станция

На 7 септември 2009 група от около 50 маскирани младежи нападнали полицейска станция в Сантиаго. В 10-минутната атака те използвали коктейли молотов и камъни. Полицията отговорила със стрелба. Съобщава се за двама арестувани. Атаката е във връзка с годишнината от военния преврат извършен в страната на 11 септември 1973.

От комюникето на участниците:

"В началото на нашата демонстрация един детектив от отдела за разследване на убийства тръгна да напада наш другар и ние го пребихме. Останалите детективи му се притекоха на помощ. С автоматични пушки и пистолети те се опитаха да ни разпръснат, но нашите революционни убеждения и нашата ярост, ни накараха да осъзнаем, че ние се бием за нашите хора и в памет на падналите в борбата.

С молотовки, камъни и бомби с боя ни се противопоставихме на куршумите и принудихме полицаите да стоят в станцията си."

http://amoryresistencia.blogspot.com/2009/09/no-more-deaths-will-be-accepted-all.html




Няма коментари:

Публикуване на коментар