"Докато има бедни и богати, управляващи и управлявани, няма да има мир, нито мирът ще бъде желан, защото такъв мир ще бъде основан на политическо, икономическо и социално неравенство за милиони човешки същества, които страдат от глад, безчинства, затвор и смърт, докато малко малцинство се наслаждава на всякакви видове удоволствия и свободата да не правят нищо"

Рикардо Флорес Магон, 1911

31 август 2009

Оценка на ситуацията - Август 2009

Този месец темите в блога бяха по-малко от миналия - 27. Средно се пада под 1 публикация на ден. Някои от новините бяха за неща станали в края на предишния месец, а други теми бяха по-общи или теоритични. Тоест имаме затишие за август. Но бъдете сигурни, че това е затишие пред буря.

За сметка на това най-много теми съм пуснала за неща свързани с България. Тук август беше горещ месец в пряк и преносен смисъл. С настъпването на есента и зимата очаквам социалното напрежение да се увеличи. Изборите минаха, бившите управляващи направиха всичко възможно за да отложат във времето последиците от кризата, но сега тя ще се стовари с пълна сила върху нас. Оптимистка съм - може пък хората да спрат да чакат някой да ги "оправи" и да вземат нещата във свои ръце, така както направиха майките от Варна.

Що се отнася до предпочитаната форма на съпротива, то и този месец най-много публикации има с етикет Те ни казват "хулигани". Явно малките актове (опрделяни като "асоциални" от управляващите) са на мода. Те са и лесни за извършване - може самостоятелно или с няколко приятели да се направи нещо.

Самият блог продължава да поддържа интерес, щом даже и някои се пробваха да пуснат няколко фашистки коментара. Е, глупостите им няма да минат.

Вече съм сигурна, че Google нарочно не ми индексира блога. Вече втори месец (поне към днешна дата) в тяхната търсачка не излизат директни връзки към моя блог, докато в търсачките на Altavista и Yahoo си излизат. А някои разправят, че Google била по-различна компания. Да, ама друг път - същите са като всяка една корпорация по света.

За жалост от другия месец моята собствена активност ще е намалена, но ще се постарая да пускам нови теми колкото се може по-често. Пак ще си губя времето в една от машините за промиване на мозъци. За някои това е офиса и работата, за други университета, за трети училището. Няма опасност да ми промият мозъка, абсурд е това да стане, но ще ми отнемат от личното време за глупости. Мечтая си за революцията, когато хората повече няма да бъдат принуждавани да се бъхтят по 8-12 часа на ден или да зазубрят безсмислени глупости, а ще се занимават с каквото те искат. Този ден ще дойде, сигурна съм!

Няма коментари:

Публикуване на коментар