"Докато има бедни и богати, управляващи и управлявани, няма да има мир, нито мирът ще бъде желан, защото такъв мир ще бъде основан на политическо, икономическо и социално неравенство за милиони човешки същества, които страдат от глад, безчинства, затвор и смърт, докато малко малцинство се наслаждава на всякакви видове удоволствия и свободата да не правят нищо"

Рикардо Флорес Магон, 1911

15 август 2009

МакДоналдс атакуван в Денвър

"В ранното утро на 8 август в Денвър, щата Колорадо, ние предприехме нашето първо A.L.F. действие. Облечени изцяло в черно и със замаскирани лица ние се отправихме към нашата цел - убийственият, капиталистически ресторант за бързо хранене известен като МакДоналдс. Когато стигнахме, там имаше малко хора в колите си в паркинга. Ние просто ги игнорирахме и започнахме нашата атака. Въоръжени с брадвички и чукове ние строшихме всички стъкла от едната страна на сградата и една стъклена врата. След това се оттеглихме.

Ние бяхме войни тази нощ, биещи се за животинското освобождение и ние ще продължим да се бием докато убиването и експлоатацията на всички животни не спре.

A.L.F."

http://www.directaction.info/news_aug13b_09.htm

КОМЕНТАР: Първата акция - всички нови попълнения заредени с плам и ярост са добре дошли в движението. Тази акция е малко по-различна от обичайните (леко сектантски) акции на ALF. Всички знаем какъв символ е МакДоналдс - атакувайки го, това не е атака само срещу убийствата на животни, това е атака и срещу експлоатацията на хора, промиването на мозъци, генно модифицираните храни и унищожението на природата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар