"Докато има бедни и богати, управляващи и управлявани, няма да има мир, нито мирът ще бъде желан, защото такъв мир ще бъде основан на политическо, икономическо и социално неравенство за милиони човешки същества, които страдат от глад, безчинства, затвор и смърт, докато малко малцинство се наслаждава на всякакви видове удоволствия и свободата да не правят нищо"

Рикардо Флорес Магон, 1911

30 август 2009

Цял банкомат отмъкнат в Чикаго

Ето така изглежда един типичен банкомат:



Обикновено крадците се ограничават с разбиването му и вземането на парите, но в този случай са задигнали цялата машина. Лошо няма, освен самите пари, сега могат да нарежат банкомата и да го предадат за вторични суровини :)

http://socialwarchicago.blogspot.com/2009/08/downtown-atm-stolen.html

КОМЕНТАР: Защо толкова се радвам на такива новини, може би ще попитате ? Нали са ни учили още от детската градина, че да се краде е лошо ? Е, не е точно така - зависи какво се краде, от кого се краде и кой го краде. Пък и самият Прудон е казал: "собствеността е кражба". През 19 и началото на 20 век сред много анархисти са популярни така наречените "експроприации". А да крадеш от банките и държавата, кражба ли е наистина или просто си вземаме, това което си е наше и което властта и държавата е откраднала от нас? Помислете си само за така наречената "инфлация". Това не е ли капиталистически инструмент за брилянтна кражба ? Ако имаш 1 лев и с него можеш да си купиш 1 хляб, след време установяваш, че гадните капиталисти вече за същото левче, ще ти продадат едва половин хляб т.е. тези 50 ст. са откраднати без дори да са излизали от джоба ти. И последно кажете ми, не е ли кражба да глобиш 10 годишно момиче само за това, че продавала лимонада в парка:

http://cosmos.bcst.yahoo.com/up/player/popup/?rn=3906861&cl=15088134&ch=4226713&src=news

Няма коментари:

Публикуване на коментар