"Докато има бедни и богати, управляващи и управлявани, няма да има мир, нито мирът ще бъде желан, защото такъв мир ще бъде основан на политическо, икономическо и социално неравенство за милиони човешки същества, които страдат от глад, безчинства, затвор и смърт, докато малко малцинство се наслаждава на всякакви видове удоволствия и свободата да не правят нищо"

Рикардо Флорес Магон, 1911

07 август 2009

Мечка освободена в Италия

"Анонимни активисти са отворили клетката в която е била затворена една мечка близо до Геноа. Тя е била там, защото била набедена, че е напаст за хората. Така наречена неправителствена организация за "грижа към животните" е изградила тази килия 3 на 3 метра за да я предпази от ловците. След като е била освободена тя веднага се е присъединила към другите мечки дошли да я приветстват".

http://news.infoshop.org/article.php?story=20090803181455551

КОМЕНТАР: Доста противоречива новина за мен лично. Това да не е приказка за деца - как другите мечки са разбрали, че ще бъде освободена и са дошли да я приветсват ? Но кой знае, многократно съм се обеждавала, че животните са по-умни от колкото хората си мислят. Друго, което за мен е противоречиво е това, че мечката е била държана в клетка за да не бъде убита от ловци. Българските ловци не била се поколебали да стрелят и в беззащитно животно.

Няма коментари:

Публикуване на коментар