"Докато има бедни и богати, управляващи и управлявани, няма да има мир, нито мирът ще бъде желан, защото такъв мир ще бъде основан на политическо, икономическо и социално неравенство за милиони човешки същества, които страдат от глад, безчинства, затвор и смърт, докато малко малцинство се наслаждава на всякакви видове удоволствия и свободата да не правят нищо"

Рикардо Флорес Магон, 1911

21 август 2009

Цигани в Кюстендил гонят с камъни и бутилки полицаи

Група от около 250 цигани са нападнали група полицаи и са се опитали да ги изгонят от ромския квартал на Кюстендил.

Полицаите са били замеряни с камъни и стъклени предмети от живеещи в махалата, които са се струпали в защита на други цигани.

Самите полицаи са охранявали служители на РДНСК, които са дошли да премахнат незаконен строеж.

Полицаите са използвали в рамките на закона помощни средства и не са допуснали да пострадат нито граждани, нито упражняващите действия по възстановяване на законността, съобщават от МВР.
С леки контузни наранявания са 9 полицаи.

Съставен е акт за административно нарушение на 24-годишен мъж от квартала. Той е пречил на длъжностни лица по време на изпълнение на служебни задължения и не се е подчинил на полицейско разпореждане.

http://news.ibox.bg/news/id_444777459

КОМЕНТАР: Няма да коментирам действията на циганите спрямо "блюстителите на реда". Мисля, че многократно съм показвала какво ми е отношението спрямо "престъпниците с униформа и на заплата". Но не мога да се въздържа при дебилските коментари като тези:

"Докога ще траем гнусната паплач"

"да ги закопчаят и директно в белене"

"И защо да не бъдат командировани всички тия цигани-бабаите на магаистрала Тракия,на АЕЦ-Белене или който и да е друг строителен обект,да работят,да се интегрират и да спрат с безобразията си?? не разбирам Предлагам на примиера да прегърне тази идея,да я доведе до изпълнения и всички буистващи мангали на строежите,достойно да си изкарат прехраната!!!"

Ало, виртуални чикибойци, вие нормални ли сте бе ?! Или видите ли да става въпрос за цигани скачате до тавана и започвате да блъскате коментари по форумите докато получите душевен оргазъм ?! "Докога ще траем гнусната паплач" !? Да я траем какво ?! Прочете ли нещо повече от заглавието ?! Да са дошли в дома ти ? Или пред блока ? Или в центъра на Мутроград (Кюстендил) ? Не, ако не сте обърнали внимание става въпрос за някаква незаконна постройка в самия цигански квартал. Какъв ви е проблема какво правят циганите в собствените си гета ? Построил си барака някой или кебапчийница в която продава бира и кюфтета на другите цигани ? И заради това трябва да се пратят в Белене ?! Но интернет отрепките никога не са доволни - когато циганите живеят заедно с българите в смесени квартали веднага пишят колко е мръсно, колко шум вдигали. Ами като не искате да живят в съседния апартамент, ги оставете поне да си живеят в собствените си гета. Но и това не може - трябва да живеят в лагери и да работят безплатно по строежите. Както казах - виртуални чикибойци...

Няма коментари:

Публикуване на коментар