"Докато има бедни и богати, управляващи и управлявани, няма да има мир, нито мирът ще бъде желан, защото такъв мир ще бъде основан на политическо, икономическо и социално неравенство за милиони човешки същества, които страдат от глад, безчинства, затвор и смърт, докато малко малцинство се наслаждава на всякакви видове удоволствия и свободата да не правят нищо"

Рикардо Флорес Магон, 1911

29 август 2009

Родители издигнаха барикада пред детска градина

Около 30-ина родители застанаха на входа на Целодневна детска градина “Теменужка” във Варна и попречиха на частния съдебен изпълнител да направи въвод във владение на имота в полза на собствениците
"Ние сме коректни граждани, които си плащат данъците и не можем да допуснем децата ни да бъдат изхвърлени на улицата. Ние също ще си търсим правата по съответния ред", коментираха родителите, барикадирали входа, предаде БГНЕС.

"Това е недопустимо, а разказът за Андрешко е много романтичен", каза пък от своя страна съдебеният изпълнител Захари Димитров, който поиска полицаите да му осигурят достъп, но това така и не бе сторено. Той се закани, че ще си свърши работата утре, но в отговор на това родителите заявиха, че ще идват всеки ден, за да му попречат.

За идването на съдия изпълнителя днес майките и бащите не били информирани и научили от медиите. От своя страна Захари Димитров посочи, че общината е имала цял месец да изпълни доброволно решението на съда. Иван Велинов от правния отдел пък коментира, че за това време администрацията е подала 4 жалби за спиране на решението, но без успех. Според родители исканият наем за детската градина от страна на собствениците на имота е 30 000 лв. месечно. Съдебният изпълнител не отрече, че това също е вариант за решение. От дирекция образование заявиха, че вероятно няма да могат да пренасочат всичките 104 деца от “Теменужка” в други градини.

http://bulgaria.indymedia.org/article/35516

КОМЕНТАР: Заглавието леко подвежда. Никъде от текста не се разбира, че са издигнали истинска барикада. По-скоро са напавили жива верига. Но това пак е добре - дано успеят да се преборят с държавно-реститутската мафия.

2 коментара:

  1. Само бой за реститутите!

    ОтговорИзтриване
  2. Временно спряха връщането на детска градина "Теменужка"

    Заместник-кметът по образование и култура в община Варна Коста Базитов съобщи,че днес на съдия -изпълнителя Захари Димитров е връчено съдебното решение, с което се спира процедурата по въвеждане във владение на претендиращите за собственост на сградата на детска градина "Теменужка" в морската столица. По този начин временно проблемът е решен,но решението ще бъде обжалвано. Родителите на 116-те деца от Целодневна детска градина "Теменужка" заявиха, че не са доволни от ситуацията и заедно с общината ще се борят докрай за възстановяването на собствеността. Те казаха още, че ще протестират пред сградата на съда, когато се гледа обжалването на решението, за да изразят позицията си. Информацията е на кореспондента на БГНЕС във Варна. /БГНЕС /

    http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=2401271

    ОтговорИзтриване