"Докато има бедни и богати, управляващи и управлявани, няма да има мир, нито мирът ще бъде желан, защото такъв мир ще бъде основан на политическо, икономическо и социално неравенство за милиони човешки същества, които страдат от глад, безчинства, затвор и смърт, докато малко малцинство се наслаждава на всякакви видове удоволствия и свободата да не правят нищо"

Рикардо Флорес Магон, 1911

09 август 2009

Kitty Styles препоръчва...№ 005 "How nonviolence protects the state"

Преди време ми казаха за една книга - "How nonviolence protects the state". Намерих си я. Още не съм я прочела, но я прегледах и може да се каже, че съвпада с вижданията ми. Пацифизмът не е (самостоятелно) решение на социалните проблеми. За жалост единствения начин как да си намерите книга изглежда е да си я поръчате през интернет ако имате кредитна карта.

http://www.amazon.com/Nonviolence-Protects-State-Peter-Gelderloos/dp/0896087727/ref=sr_1_1?ie=UTF8&s=books&qid=1249810612&sr=8-1

Също така искам да обърна внимание на един по-стар постинг (за българските активистки сайтове) по който се получиха доста коментари, а и добавих още един блог в списъка:

http://aarmed.blogspot.com/2009/07/kitty-styles-003.html

Няма коментари:

Публикуване на коментар