"Докато има бедни и богати, управляващи и управлявани, няма да има мир, нито мирът ще бъде желан, защото такъв мир ще бъде основан на политическо, икономическо и социално неравенство за милиони човешки същества, които страдат от глад, безчинства, затвор и смърт, докато малко малцинство се наслаждава на всякакви видове удоволствия и свободата да не правят нищо"

Рикардо Флорес Магон, 1911

04 август 2009

Сигнал за бомба изпразни сградата на ДАНС

Фалшив сигнал за бомба изпразни сградата на ДАНС. Служителите на Държавната агенция за национална сигурност са извън помещенията. Около сградата имаше засилено полицейско присъствие, за което потвърдиха от пресцентъра от МВР. Сигналът е получен в 7.30 часа във вътрешното министерство. Проверката приключи в 10.45 часа. Районът бе отцепен, а пешеходците не можеха да минават по тротоара покрай оградата на агенцията.
Стана ясно, че директорът на ДАНС в оставка Петко Сертов и говорителят на агенцията не са напуснали сградатапо собствено желенаие. Сградата трябва да бъде затворена за 24 часа.
Днес е трябвало да се състои прощална среща на Петко Сертов със служителите.

http://news.ibox.bg/news/id_1552298089

1 коментар:

  1. 25-годишен севлиевец е задържан заради отправена по телефона бомбена заплаха срещу сградата на ДАНС. Тази сутрин в 03.23 ч. на тел. 112 мъжки глас съобщил, че в сградата на Агенцията е поставено взривно устройство, което ще се задейства до 48 часа. Обаждането идвало от мобилен телефон и скоро било установено, че притежателят на номера се намира в Севлиево.

    Криминалистите бързо установили собственика на номера и изяснили, че през тази нощ СИМ-картата на телефона била ползвана от 16-годишния му син. През цялата вечер тийнейджърът бил в компанията на свой връстник и техния познат на 25 години от Севлиево.

    25-годишният мъж взел телефона и набрал номер 112. По думите му "решил да се пошегува, след като преди дни чул за сигнала за взривно устройство в сградата на агенцията". Й.А. е задържан за 24 часа. По случая е започнало бързо производство за извършено престъпление по чл. 326 от НК, в който се предвижда лишаване от свобода до две години.

    http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2009/08/08/767737_muj_ot_sevlievo_e_zadurjan_za_zaplaha_za_bomba_v

    ОтговорИзтриване