"Докато има бедни и богати, управляващи и управлявани, няма да има мир, нито мирът ще бъде желан, защото такъв мир ще бъде основан на политическо, икономическо и социално неравенство за милиони човешки същества, които страдат от глад, безчинства, затвор и смърт, докато малко малцинство се наслаждава на всякакви видове удоволствия и свободата да не правят нищо"

Рикардо Флорес Магон, 1911

15 юли 2009

Китай: три дни бунтове след съмнителна смъртЖителите на китайския град Shishou в провинция Hubei трети ден се бият с полицията след съмнителната смърт на 24-годишния Tu Yuangao. Според полицията работещият като готвач в местен хотел е извършил самоубийство. Близките обаче се съмняват в това, след като са видели тялото му. Протестиращите са запалили хотела.http://observers.france24.com/en/content/20090623-shishou-residents-up-in-arms-suspicious-death-cook-tu-yuangao

КОМЕНТАР: Това удивително много прилича на случилото се във Франция. Явно по целия свят хората не понасят произвола на полицията, а и самата полиция. Само на места като България приемаме за нормално исказвания от рода на "той сам си блъскаше главата в асфалта" или "умря в ареста - от сърдечен удар".

Няма коментари:

Публикуване на коментар