"Докато има бедни и богати, управляващи и управлявани, няма да има мир, нито мирът ще бъде желан, защото такъв мир ще бъде основан на политическо, икономическо и социално неравенство за милиони човешки същества, които страдат от глад, безчинства, затвор и смърт, докато малко малцинство се наслаждава на всякакви видове удоволствия и свободата да не правят нищо"

Рикардо Флорес Магон, 1911

17 юли 2009

Призив за участие в протестите срещу срещата на Световната Банка и МВФ в Истанбул


Представители и бюрократи на мултинационалните капиталистически компании ще дойдат в Истанбул на 6-7 октомври за годишната среща на Световната Банка и МВФ (Международния Валутен Фонд), където ще вземат решения как да почернят живота на милиарди хора.

Това е още една главна среща за запазване на приходите на капиталистическите суверени, където ще се разглеждат само икономически пакети, създадени единствено да поддържат веригите на експлоатация над милиарди хора и над бъдещето на планетата, на която живеем...
Опитът в истинския живот убедително доказва, че Световната Банка и политиката на МВФ не са създали нищо освен немотия и експлоатация и не могат да създадат нищо друго (Аржентина, Ямайка, Нигерия, Кения и т.н.). МВФ и СБ, които са водещите архитекти на глобализма и капитализма, са основните отговорни фактори за пропъждането на бедните хора от жилищата им и окупирането на жизнено важни ресурси като водата и земята от няколко компании, за заключването на дребните производители към глобални корпоративни собственици в нови производствени вериги.
13.000 куки и много други въоръжени сили, на които им е платено да ги защитават ще ходят сред нас тезни дни. Вероятно ще ни покажат ада. Ловувайки, издирвайки всеки от нас, блокирайки пътищата, спирайки всеки...
Елате, да им покажем и ние ада! Нашият огън да бъде техния кошмар!
Бихме искали да организираме концерти, семинари, изложения, представяния на филми, беседи и други акции срещу МВФ и Световната Банка между 1 и 8 октомври. Нуждата от покрив за пристигащите от други страни и градове ще бъде удовлетворена. Хората, които искат да участват в подготовката и организацията, могат да се свържат с нас чрез посочените контакти. Също, хората, които искат да получават редовна информация за подготвителната фаза, могат да посетят сайта, който периодично ще обновяваме.
В огнените дни на съпротивата всички се надяваме да извисим международната солидарност!

Автономия на хората срещу глобалния капитал!

Викни заедно с нас срещу националния и международния капитал!

http://bulgaria.indymedia.org/article/35388

Няма коментари:

Публикуване на коментар