"Докато има бедни и богати, управляващи и управлявани, няма да има мир, нито мирът ще бъде желан, защото такъв мир ще бъде основан на политическо, икономическо и социално неравенство за милиони човешки същества, които страдат от глад, безчинства, затвор и смърт, докато малко малцинство се наслаждава на всякакви видове удоволствия и свободата да не правят нищо"

Рикардо Флорес Магон, 1911

14 юли 2009

САЩ: Тухли вместо лаптопи



Все повече зачестяват случаите в които разни хора си купуват скъпа техника и когато отворят кутията вместо лаптоп, iPod и т.н., вътре намират тухли или други несвойствени предмети.

От къде се получава това. Изглежда за повечето от случаите са виновни други такива купувачи. Те купуват скъпата техника, прибират си я, след това слагат вътре нещо с горе-долу същата тежест. След това затварят кутията и я опаковат наново с фолио - все едно никога не е отваряна. Отиват обратно в магазина и връщат стоката като неотваряна и си вземат обратно парите. Разбира се, трябва да издебнат подходящ момент, когато има много хора и продавачите са много заети - за да не проверят по-внимателно дали кутията не е наистина отваряна и какво има в нея. Веднъж приели обратно стоката, те я слагат отново на рафта, от където ще я вземе някой глупак, който няма да я отвори още в магазина, а ще я разопакова чак в къщи.

Също и самите служители в магазините понякога правят тези замени и прибират хубавата техника.

http://arstechnica.com/gadgets/news/2009/07/bricks-in-ipod-boxes-the-retail-employee-perspective.ars

КОМЕНТАР: Ето на това му викам як shoplifting :)

2 коментара: