"Докато има бедни и богати, управляващи и управлявани, няма да има мир, нито мирът ще бъде желан, защото такъв мир ще бъде основан на политическо, икономическо и социално неравенство за милиони човешки същества, които страдат от глад, безчинства, затвор и смърт, докато малко малцинство се наслаждава на всякакви видове удоволствия и свободата да не правят нищо"

Рикардо Флорес Магон, 1911

30 юли 2009

Новини от Китай

Около 30 000 недоволни работници от стоманолеярната индустрия влязоха в сблъсъци с полицията след обяваване на сделка за сливане на предприятието им Tonghua Iron с друга фирма Jianlong Steel Holding Company. Това се случи в североизточния град Jilin. Генералният мениджър на Jianlong е пребит до смърт от разгневени работници след като се е разбрало, че за миналата година е получил 3 милиона юана (около 309 000 евро), докато пенсионираните работници от Tonghua са получили 200 юана (20 долара).

В друг инцидент около 3000 селяни от източен Китай са блокирали магистрала и са влезли в сблъсъци с полицията след протест срещу предполагаеми корупционни практики в сделки с компенсации на земя.

http://news.infoshop.org/article.php?story=20090727235200453

Няма коментари:

Публикуване на коментар